PRE - INTERMEDIATE

GRAMMAR PRE - INTERMEDIATE KONULARI

Conquer English
PRE - INTERMEDIATE

PRE-INTERMEDIATE GRAMMAR  LEVEL TEST 

  

1) Tina..............................her school in 1995 and started to work in an office.

  a)  left     b) started     c) finished   c) went     d) was

2) .....................people use computers 50 years ago?

  a) Were   b) Was    c) Does  d) Can    d) Did    e) Do

3)The Hilton is ........................................hotel in Europe.

a) more expensive 

b) expensiver

c) the most expensive  

d) most expensive  

e) cheaper

 

4)    A- Whose is this car?

       B- It is David’s car.It is .........................

 a) his    b) hers     c) theirs     c) ours    d) its    e) mine

     

5) Mary ........................ been to London before. She .......................... there 2 years ago.

 a) have / went    b) have / go      c) went / have   d) went / has     e) has / was

 

6) My friends ....................................visit Paris tomorrow.

 A) is visiting    b) are visit   c) is going to     d) are going to    e) am visiting

   

7)  I ......................................a designer when  I....................................school.

a) am /will finish           b) will be / will finish       c) am going to be / am going to finish

d)  will be / finish            e) am going to be / will finish

  

8)    A- We’re having serious arguments everyday. What shall I do?

       B- If you argue with him everyday, you ....................... talk to him immediately.

 a)  have to       b) could        c) should        d) don’t have to       e) mustn’t

  

9) She.................................. happy ............................... you ................................... her a present.

a) is / when / will give       b) is going to be  / if / will give      c) would be / when / give

d) will be  / if / give           c) is / if / have given

 

10) He was.......................naughty child that nobody could put up with him.

 a) such             b) so             c) so a            d) so that           e) such a

       

11)  How long .................................it ................................. for the moon to   

      travel around the world.

 a) did / took        b) are /  take         c) do /  take            d) does / take         e) is / take

 

12) 75 million pounds ..............................................on all kinds of weapons every year.

 a) are spended       b) are spent      c) was spended       d) spended        e) spent

 

13) He...................................... along, ............................ happily to himself.

a) was driving / sang                b) was driving / sung            c) was driving / singing 

d) drived / singing                    e) drived / sang

 

14)  I............................................. get up very early when  I................................ a child.

a) must / was       b) have to / was       c) had to / was    

d) should / was       e) mustn’t / was  

 

15)  We ................... to the cinema and then we ........................ a meal.

a) go / are having          b) will go / are having           c) are going  / are having

d) going / having           e) will go / are going to have

 

16) ...........................................................................................................?

     She is very kind,considerate and thoughtful.

a) What is she look like?

b) What does she like?

c) How is she?

d) What is she like?

e) What would she like?

 

17)  He ..........................a bath .........................the last two hours.

a) has having / for                b) was having / for              c) has been had / since

d) has been having / for       e) is having / since

  

18)  A- I want to travel around the world.

        B- .....................................................

a) So did I.            b) So do I.       c) Neither do I.       

d) So am I.            e) Neither am I.

 

19)  She.......................................me that she  ............................................... a shower.

a) told / was having             b) said / was having              c) told / is having

d) said / is having                e) told / has

 

20)  We have ..................................................................money, I’m afraid.

      a) more        b) fewer         c) a few         d) very little         e) very few

 

21)  When I meet you tomorrow I  ....................................a leather jacket.

a) will wear             

b) will be wearing        

c) will have worn     

d) am wearing

e) will have been wearing

 

22)  The car...................................... start this morning, so I ............................. late for work.

a) didn’t / was      b) wouldn’t / was       c) shouldn’t / was     

d) would / am      e) should / am

 

23) We received ............................. letter from ....................... company.  ...................... company claims to sell the cheapest products all over the world.

 a) the / the / a       b) a / the / a          c) the / a / the            d) a / a / a         e) a / a / the

 

24) A-....................................................................................................?

       B- It was really chilly.

a) What was the weather like in Berlin?

b) What is the weather like in Berlin?

c) How is the weather like in Berlin?

d) Was the weather chilly in Berlin?

e) How was the weather like in Berlin?

 

25 )......................I can, I walk to work, .......................when it’s raining.

 a) because / if not          b) so / except           c) although / if not          

 d) although / except       e) whenever / except

 

ANSWERS

1. a

2. d

3. c

4. a

5. a

6. d

7. d

8. c

9. d

10. e

11. d

12. b

13. c

14. c

15. e

16. d

17. d

18. b

19. a

20. d 

21. b 

22. a

23. e

24. a

25. e

comments powered by Disqus
SINAVLAR