ADVANCED

TESTING OFFICE ADVANCED KONULARI

Conquer English
ADVANCED

Grammar Test About KPDS

 

GRAMMAR TEST - 001

1)Oh, I am really exhausted. .............. you give me a hand with this heavy table and help me carry it ?

a.Please     b. Should     c. If     d. Do     e. Would

 

2) Alright, tlt's forget all about it for the time being, .............. .

a.won't we     b. will we     c. don't we     d. shall we     e. do we

 

3) "............... needs all that rubbish?"   "I do."

a.Whose     b. Who     c. Which     d. What     e. Whom

 

4) We must all look after .............. on your trip back home.

a.ourselves     b. ourself     c. your self

d.him self     e. themselves

 

5) Shee's  .............. ill to need a doctor now; you'd better call for the imam.

a.so     b. very     c. critically     d. too     e. enough

 

6) May I have a little bit more coffee, .............. ?

a. may have     b. mayn't I     c. please

d.haven't I     e. mayn't have I

 

7) Did his friend formerly .............. live here?

a.used not to     b. used to     c. was used to

d.used to do     e. use to

 

8) What a fantastic story ............... !

a.is this new book     b. have you written     c. which you wrote

d.isn't it     e. this book of yours is

 

9) I haven't seen you for ages. Where have you ............... all this time?

a.been hiding yourself     b. had been     c. being yourself

d.gone     e. had yourself

 

10) She was .............. businessman to fall into that trap.

a.too shrewd a     b. shrewd enough a     c. enough shrewd a

d.a too shrewd     e. an enough shrewd

 

11) .......... either of you a architect?  .............. you both engineers?

a.Are/aren't     b. Is/is     c. Are/are     d. Is/are     e. Aren't/are

 

12) That was definitely .............. that you meant, .............. ?

a.his father/wasn't it     b. right/wasn't it     c. him/wasn't him

d.wrong/didn't you     e. ---/didn't you

 

13) I'm really afraid I've terribly misjudged them both. The truth is that she can drive this machine very skillfully, and so ............... .

a.is he     b. am I     c. can his friend     d. he can     e. do I

 

14) You .............. another job pretty soon. I have a feeling that you're going to get fired before long.

a.could have started to look for

b.had better to start looking for

c.could start looking for

d.'d better to start to looking for

e.'d better start looking for

 

15) He ............... about twenty-five when I first met her.

a.will have to be     b. has had to be     c. didn't need to be

d.ought not to be      e. must have been

 

16) The trouble is that she doesn't like Physics. Come to think of it, she doesn't enjoy geometry much ............... .

a.either     b. whether     c. however     d. neither     e. nevertheless

 

17) I was extremely under the impression that you, too, .............. along with us. I can admit I am sorry that you aren't.

a.were supposed to come     b. came to suppose

c.supposed to have come     d. were supposed to have come

e.supposed to come

 

18) It seems to me that we never thought about future problems when the plans ............... five years ago.

a.they laid down     b. were not laid down     c. to be laid down

d.had been laid down     e. were being laid down

 

19) .............. feeding these a, animals, be careful with .............. you give them.

a.After/that     b. When/what     c. What/where

d.Where/how     e. Before/when

 

20) As I'm concerned, all she's good at .............. giving the most improbable excuses anyone has ever heard.

a.his     b. presently     c. is     d. he is     e. present

 

01. e

06. c

11. d

16. a

02. d

07. e

12. a

17. a

03. b

08. e

13. c

18. e

04. a

09. a

14. e

19. b

05. d

10. a

15. e

comments powered by Disqus
SINAVLAR