BEGINNER

TESTING OFFICE BEGINNER KONULARI

Conquer English
BEGINNER

Basic Prepositions Test / Temel Edatlar Testi

 Prepositions of Place and Time

1. There’s a little cat............... the bus stop. 

A. next to         B. between         C. of          D. to

2. His best friend lives …………Ankara.

A. on         B. under        C. in        D. to

3. She’s sitting …………… a broken chair.

A. between         B. to         C. at          D. on

4. They always get up ………. half past seven.

A. behind           B. at           C. on         D. to

5. There is a big river running ……………. the bridge.

A. next to         B. under        C. on          D. at


6. The children are hiding …………….  a tree.
A. between         B. to         C. at          D. behind

7. There is a bus stop ……………… the cinema.
A. in front of         B. on         C. at           D. of

8. They are going on a trip to Antalya ………. Sunday.
A.of            B. to              C. at              D. on

9. When do you go to bed ………….. night? 
A.for                B. to                  C. at                  D. on

10. There will be a big festival in our city ………… August.
A. next to               B. in             C. on              D. at



Answer Key



10. b  9. c  8. d  7. a  6. d   5. b   4. b   3. d   2. c   1. a
comments powered by Disqus
SINAVLAR